Kelderdichting

Kelderdichting beschermt tegen het indringing van vocht.

Een kelderdichting / kelderafdichting kan zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde worden aangebracht. Bij nieuwbouw wordt deze altijd aan de buitenzijde aangebracht, maar in bestaande situaties is dit vaak niet (meer) mogelijk en wordt de kelder aan de binnenzijde afgedicht.

Waterproofing

Waterdichting of waterproofing is vaak noodzakelijk bij constructies die zijn gebouwd onder maaiveldniveau waarbij het grondwater stijgt en een waterkolom ontstaat. Deze waterkolom veroorzaakt een hydrostatische druk op de vloeren en wanden van de ondergrondse constructie.

De lekkages ontstaan vaak over een langere periode en zijn niet altijd direct zichtbaar. Na verloop van tijd wordt de schade duidelijk wat kan leiden tot constructieve schade zoals scheurvorming in wanden, vervormde wanden, loslatende verf- of stuclagen, zoutafzetting en schimmelvorming.

Voorbeelden van Kerlderdichting:

Enkele voorbeelden van methodes en technieken om ondergrondse constructies zoals kelders tegen het indringen van vocht te beschermen zijn:
– afdichten van doorvoeren in de wanden;
– afdichten van vloer-wand (kim) aansluiting;
– injecteren van watervoerende scheuren met polyurethaanhars;
– injecteren tegen optrekkend vocht;
– aanbrengen van flexibele bitumineuze emulsie afdichtingslagen;
– aanbrengen van flexibele minerale afdichtingslagen.

Naast de zichtbare schade is het vocht ook verantwoordelijk voor verhoging van de energiekosten als gevolg van warmteverlies. Daarnaast is het schadelijk voor de gezondheid.

Gacon heeft jarenlange ervaring met kelderafdichting en verstrekt een garantie tot maar liefst 10 jaar.

Meer weten over kelderdichting?

Heeft u een vraag over een kelderdichting, wilt u meer informatie of een offerte? Neem dan gerust contact met ons op door het invullen van het contactformulier op deze pagina. Of bekijk een van onze projecten.

Een voorbeeld van kelderdichting door Gacon.

kelderdichting
Voor
kelderafdichting
na

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht