Epoxy Vloercoating

Epoxy vloeren zijn ideaal voor vloeren die zwaar belast worden en waar vloeistoffen aan te pas komen. Dit maakt de vloeren met name geschikt als vloerafwerking van magazijnen, garages en technische ruimtes.

 

Wat is een epoxy vloercoating?

Een epoxy vloercoating is een vloercoating op basis van epoxyhars. Dit is een polymeer met een belangrijke toepassing in coatings. Epoxyvloeren zijn populair geworden voor industriële toepassingen door de slijtvastheid en vloeistofdichtheid. Nadeel is wel dat epoxy onder UV-licht verkleurt. Deze vloer is stofvrij, goed reinigbaar en kan zowel glad als met antislip worden afgewerkt. Deze vloerafwerking wordt aangebracht door middel van wissen en rollen (typische laagdikte ca. 0,2 tot 0,3 mm bij 2 lagen).

Voordelen

  • Vloeistofdicht
  • Goede chemische en mechanische bestendigheid
  • Economisch
  • Goed reinigbaar
  • Naadloos

Nadelen

  • Onder invloed van direct zonlicht kan enige verkleuring en kleurafwijking optreden, dit heeft geen invloed op de functionaliteit en prestatie van de coating.

 

Verschillende uitvoeringen

Rolcoating

Epoxy vloercoating wordt gebuikt als rolcoating op betonnen en cementgebonden dekvloeren met normale tot gemiddeld zware belasting in bijv. ruimten voor opslag en logistiek, productieruimten, werkplaatsen, garages, laadperrons etc.

Seallaag

Ook kan het worden gebruikt als seallaag voor ingestrooide systemen, zoals voor meerlaags- en ondergrondse parkeergarages, onderhoudshangars en voor natte procesruimten, bijv. in de drank- en voedingsindustrie.

Gietvloer

Of als zelfnivellerende gietvloer op betonnen en cementgebonden dekvloeren met normale tot gemiddeld zware belasting. Meer informatie over epoxy gietvloeren.

 

Goed reinigbaar en meerdere kleuren:

De hoge aanvangsglans van de oplosmiddelvrije epoxy coating loopt door het in gebruik zijn van de vloer terug tot eiglans.

Epoxy Vloercoating

Een epoxy vloercoating is leverbaar in een aantal standaardkleuren waarbij onder invloed van direct zonlicht enige verkleuring en kleurafwijking kan optreden. Deze verkleuring heeft geen invloed op de functionaliteit en prestatie van de coating.

Een rolcoating volgt in zijn niveau de ondergrond, er wordt een vlak oppervlak verkregen als de ondergrond vlak is. De oppervlaktetextuur wordt sterk bepaald door de textuur van de ondergrond. Om deze reden kan worden gekozen voor diamantschuren van de ondergrond in plaats van machinaal kogelstralen om te voorkomen dat straalbanen zichtbaar blijven.

Deze vloerafwerking is geschikt als duurzame, naadloze afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden. De epoxy vloercoating is met name geschikt als vloerafwerking van magazijnen, garages en technische ruimtes.

 

Werkwijze

De duur van de uitvoering is afhankelijk van de systeemopbouw, het te behandelen oppervlak en het aantal lagen. De duur van uitvoering kan variëren van 2 tot 5 dagen. Globaal gezien zijn dit de werkzaamheden die we uitvoeren:

  1. Voorbehandeling ondergrond
  2. Aanbrengen primer
  3. Egaliseren indien benodigd
  4. Aanbrengen een of meerdere coating- of gietlagen, eventueel voorzien van antislip

 

Wat zijn de kosten? (schatting per m2)

De kosten variëren van € 7,- tot 45,- per m2 afhankelijk van de systeemopbouw, laagdikte (materiaalverbruik), het oppervlak en het aantal ruimtes.

 

Hoe wordt het onderhouden

Voor een duurzaam behoud van de vloerafwerking moet de vloer regelmatig worden schoongemaakt met behulp van borstels, schrob-/zuigmachines, rubber wissers, hogedruk reiniging etc. met gebruik van geschikte reinigingsmiddelen. Hiervoor wordt een reinigingsadvies verstrekt. Bovendien dienen alle gemorste verontreinigingen zo spoedig mogelijk te worden verwijderd.

 

Epoxycoating en damspanning

Met een watergedragen epoxycoating kan een dampopen vloerafwerking worden gerealiseerd. Dit is met name te adviseren als er dampspanning kan optreden door vochttransport vanuit de ondergrond, bijvoorbeeld bij keldervloeren onder maaiveld. De watergedragen epoxycoating of EWA coating heeft een zijdeglans uiterlijk.

 

Meer weten over Epoxy Vloercoating?

Heeft u een vraag over een Epoxy vloercoating, wilt u meer informatie of een offerte? Neem dan gerust contact met ons op door het invullen van het contactformulier op deze pagina. Of bekijk een van onze projecten.

 

Terug naar het overzicht