Een voegovergang is een groot onderhoudsprobleem bij industriële vloeren en magazijnen. De continue mechanische belasting van deze voegovergangen veroorzaakt ongelijkheden in de vloer, waardoor grote defecten kunnen ontstaan bij trucks, stapelaars, heftrucks en liften. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen.

De oplossing is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Voor het opvangen van de werking van een vloer is een voegovergang noodzakelijk. Door het toepassen van een dilatatie of onderbreking wordt de beweging tussen vloerdelen opgevangen. Een betonvloer zonder onderbrekingen zou kunnen resulteren in ongecontroleerde scheurvorming wat zorgt voor materiele schade.

Behalve materiele schade, kan er ook letsel ontstaan bij de bestuurders van deze transportmiddelen. Bij een onverwachte beweging van een heftruck kan grote schade, verlies van producten optreden en zelfs bodemvervuiling door spillen van oliën en chemicaliën ontstaan.

De eerste schadebeelden zijn vaak afbrokkelende hoeken die uiteindelijk leiden tot ernstige schade op de lange termijn. Op goed onderhouden en gerenoveerde vlakke vloeren, zonder storende onderbrekingen, kan grote schade worden voorkomen en zijn medewerkers productiever.

Renovatieprofiel

Wij hebben veel ervaring met het professioneel renoveren van voegovergangen en plaatsen daarvoor een speciaal gevormd renovatieprofiel. Dit MP SINUS REPAIR JOINT renovatieprofiel is bijzonder duurzaam en daarmee een uitstekende lange termijn oplossing.

De betonvloer wordt na het plaatsen van het profiel opgevuld met een snel uithardende mortel met een zeer hoge druksterkte zoals de MasterEmaco T 1400 FR.

Meer weten over voegovergangen?

Wilt u meer weten over onze voegovergang oplossingen? Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig een vraag stellen of een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag