Een troffelvloer is een makkelijk te onderhouden krasbestendige gietvloer die veel wordt gebruikt in bedrijfskantoren. Door zijn unieke kenmerken zijn troffelvloeren enorm duurzaam en vormen ze een veilige ondergrond om op te werken.

Vloeistofdichte troffelvloeren

Een troffelvloer bestaat doorgaans uit fijngemalen grindkorrels die samen worden gevoegd in epoxy kunsthars. Hierdoor krijgt de vloer een bijzonder vloeistofdichte coating. Troffelvloeren zijn zodoende ook uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes als badkamers en horecagelegenheden.

Er wordt een sealer aangebracht op de troffelmassa, wat de vloer volledig afsluit voor vuil, vloeistoffen en chemische stoffen. Dit zorgt voor een zeer hygiënische vloer die voldoet aan alle HACCP-eisen. Bovendien is een troffelvloer eenvoudig te onderhouden, kan deze worden afgewerkt met een antislip laag en kan hij binnen één dag worden gelegd.

Specificaties troffelvloeren

Een troffelvloer is een 5 mm dikke, handmatig of machinaal verdichte en naadloze kunststofvloerafwerking en is gemaakt op basis van epoxyhars met minerale vulstoffen. Deze vloerafwerking kan op afschot worden aangebracht.

Troffelvloer geschikt voor elk bedrijf

Troffelvloeren zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in:

  • Slachterijen
  • Grootkeukens
  • Industriehallen
  • Werkplaatsen
  • Accuruimten
  • Gezondheidszorg
  • Voedingsmiddelen industrie

Daar waar hoge eisen gesteld worden aan de mechanische en chemische belastbaarheid en hygiëne in combinatie met een stroef of antislip oppervlak.

Met de epoxy troffelmortel kunnen ook plinten en opstanden worden bekleed. Troffelvloeren zijn geschikt als duurzame, naadloze afwerking van minerale ondergronden en tegelvloeren.

Troffelvloeren in het interieur

Denkt u erover een troffelvloer aan te leggen in uw interieur? Troffelvloeren hebben een moderne industriële uitstraling en kenmerken zich door de decoratieve terazzo uitstraling.

Troffelvloeren zijn niet alleen geschikt voor gebruik in industriële omgevingen, maar ook voor het interieur van woningen en commerciële gebouwen. Troffelvloeren zijn duurzaam, hygiënisch en kunnen in verschillende kleuren en texturen worden afgewerkt, waardoor ze een esthetisch aantrekkelijke keuze zijn voor elk interieur.

Troffelvloeren bieden niet alleen duurzaamheid en hygiëne, maar zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk. Ze zijn bestand tegen zware belasting, krassen en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes. Ze zijn ook waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken, wat ze geschikt maakt voor gebruik in bijvoorbeeld keukens en badkamers.

Meer weten over troffelvloeren?

Wilt u meer weten over onze troffelvloeren? Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig een vraag stellen of een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag