Wat is een slijtlaag?

Een slijtlaag is een dunne toplaag die wordt aangebracht op een bestaande weg- of brugdekverharding. De laag dient als bescherming voor het onderliggende oppervlak en zorgt voor extra veiligheid voor het verkeer. Slijtlagen zijn er in diverse varianten en kunnen op verschillende ondergronden worden aangebracht.

Voordelen van slijtlagen voor weg- en brugdekken

Slijtlagen bieden verschillende voordelen voor weg- en brugdekken. Zo zorgen ze voor bescherming tegen vuil, vocht en zware belasting en hebben ze een positief effect op de levensduur van de verharding. Daarnaast worden wegen en bruggen door slijtlagen stroever, waardoor de veiligheid van het verkeer wordt verhoogd.

Bescherming tegen vuil, vocht en zware belasting

Een slijtlaag zorgt voor bescherming tegen vuil, vocht en zware belasting. Het oppervlak wordt hierdoor beter beschermd en gaat langer mee. Slijtlagen zijn daarom een goede investering in de levensduur van weg- en brugdekken.

Extra veiligheid door anti-slip eigenschappen

Een ander voordeel van slijtlagen is dat ze door hun anti-slip eigenschappen voor extra veiligheid zorgen. Bij regen of sneeuw zorgt een slijtlaag ervoor dat het wegdek stroever wordt, waardoor de kans op ongelukken en uitglijden aanzienlijk afneemt. Dit verhoogt de veiligheid van het verkeer en voetgangers.

Hoe worden slijtlagen aangebracht?

Slijtlagen worden aangebracht door gebroken steenslag (split) met behulp van een bitumen emulsie op een bestaande asfaltverharding aan te brengen. Hierdoor hecht de split goed aan het asfalt en ontstaat er een stevig en duurzaam oppervlak. De specialisten van Gacon hebben ruime ervaring met het aanbrengen van slijtlagen en bieden maatwerk oplossingen voor diverse toepassingen.

Maatwerk oplossingen voor diverse toepassingen

Gacon biedt maatwerk oplossingen voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om het beschermen van bruggen, parkeerdekken, hellingbanen of andere oppervlakken, wij hebben de juiste slijtlaag voor uw project. Onze professionals staan voor u klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes.

Verschillende soorten slijtlagen

Er zijn diverse soorten slijtlagen beschikbaar voor weg- en brugdekken. Een aantal veelgebruikte slijtlagen zijn het Triflex WAS systeem van Triflex, SikaCor Elastomastic TF van Sika en EP MultiUse Slurry van Grouttech. Deze slijtlagen bieden uitstekende bescherming en hebben goede anti-slip eigenschappen.

  • Triflex WAS systeem (Triflex)
  • SikaCor Elastomastic TF (Sika)
  • EP MultiUse Slurry (Grouttech)

Kies voor de juiste slijtlaag

Het kiezen van de juiste slijtlaag is belangrijk om de levensduur van uw weg- en brugdekken te verlengen en de veiligheid te verbeteren. De specialisten van Gacon hebben ruime ervaring met het aanbrengen van slijtlagen en kunnen u adviseren over welke slijtlaag het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing. Door te kiezen voor een hoogwaardige slijtlaag van Gacon, kunt u zeker zijn van een duurzame en veilige verharding.

Gacon: uw specialist in slijtlagen

Kortom, het aanbrengen van een slijtlaag is een effectieve manier om de levensduur van verhardingen te verlengen en de veiligheid te verbeteren. Gacon biedt hoogwaardige, slijtvaste en anti-slip slijtlagen die geschikt zijn voor diverse toepassingen en ondergronden. Neem contact met ons op voor onze slijtlagen en maak gebruik van onze expertise en ervaring. Wij bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften en budget.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag