Opdrachtgever

BC Gasthuiskwartier V.O.F.

Werkzaamheden

> 20.000 m2 duurzaam beschermende coatingsystemen op vloeren, wanden en plafonds

Omschrijving

Gacon heeft in opdracht van BC Gasthuiskwartier V.O.F. de vloeren, wanden en plafonds van de kelder voorzien van duurzaam beschermende coatingsystemen.

De kelder van het voormalige Groot Ziekengasthuis heeft de functie gekregen van parkeerkelder op laag -1 en fietsenstalling met bergingen op laag -2.

De wanden en plafonds met een oppervlak van meer dan 13.000 m2 zijn voorzien van het Sikagard-675 W ElastoColor systeem, een waterdampdoorlatend en betonbeschermend coatingsysteem.

De parkeerkelder met een oppervlak van meer dan 7.000 m2, welke is voorzien van een nieuwe monoliet afgewerkte betonvloer, is voorzien van een 4-laags waterdampdoorlatend coatingsysteem met antislipprofiel op basis van de Sikafloor-2540 W. Na het aanbrengen van het basissysteem zijn de parkeervakken aangebracht door middel van contrasterende kleurvlakken, alsmede de belijningen en figuratie zoals richtingspijlen.

De fietsenstalling met bergingen (ca. 2.000 m2) is voorzien van een 3-laags waterdampdoorlatend coatingsysteem op basis van de Sikafloor-2540 W met een fijn antislipprofiel. Dit antislipprofiel is gerealiseerd door middel van het inmengen van de SikaGrip in de laatste laag.

De hellingbaan is zeer duurzaam afgewerkt met een slijtlaag op basis van snel uithardende PMMA (polymethylmethacrylaat) van Alsan Soprema.

Over het Gasthuiskwartier
Op het ruim vijf hectare grote terrein van het voormalige Groot ZiekenGasthuis verschijnt het Gasthuiskwartier. Een bijzondere nieuwe stadswijk, tussen het oude centrum en de Zuid-Willemsvaart. Gasthuiskwartier verbindt het verleden van de stad met het leven van nu. Het wordt een afwisselend gebied. Met imposante herenhuizen, maar ook rustige straatjes en besloten binnenhofjes. Met een diversiteit van panden met uiteenlopende hoogtes, vormen en kleuren.

Over BC Gasthuiskwartier V.O.F.
BC Gasthuiskwartier is een V.O.F. van Bouwbedrijf Pennings B.V. en Heijmans Woningbouw B.V.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag