Beton is een sterk en duurzaam bouwmateriaal, maar het heeft wel onderhoud nodig. Door allerlei factoren van binnen en buiten kan beton worden aangetast. Gacon heeft inmiddels 35 jaar ervaring met het renoveren van betonnen constructies. Wij herstellen graag uw betonschade!

Wat is betonrenovatie?

Met betonrenovatie bedoelen we het ingrijpend herstel van een betonnen constructie dat om verschillende redenen is aangetast. Bij de aantasting van beton moet u bijvoorbeeld denken aan zoutbelasting (chloriden) en vocht.

Onze gecertificeerde specialisten bepalen de oorzaak van de betonschade en zorgen ervoor dat het beton wordt gerepareerd. Zo dragen wij graag bij aan een duurzame instandhouding van de bebouwde omgeving. Om een lange levensduur van uw betonnen constructie te garanderen adviseren we u om het aanbrengen van betonbescherming te overwegen.

Hoe gaat Gacon te werk?

Bij betonrenovatie zijn verschillende methoden mogelijk. Zo komt het – na uitgebreide analyse van de oorzaak van de zwakke plek – voor dat we betonnen constructies handmatig herstellen, maar vaker maken we gebruik van spuitbeton, koolstofwapening of het injecteren van objecten. Met spuitbeton brengen we in lagen beton toe aan het te herstellen oppervlak, waardoor de hechting en verdichting optimaal zijn. Bij koolstofwapening worden dunne koolstofvezels met epoxy lijm op het beschadigde object geplaatst. Het injecteren van beton is een veelgebruikte oplossing om kleine scheuren te herstellen.  

Meer weten over betonrenovatie?

Uw betonschade laten herstellen door Gacon? Bekijk de mogelijkheden of stel uw vraag via het contactformulier.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag