Beton is een sterk en duurzaam bouwmateriaal, maar vereist wel onderhoud om zijn stevigheid te behouden. Diverse interne en externe factoren kunnen beton aantasten, wat kan leiden tot kostbare schade en structurele problemen. Met 35 jaar ervaring in betonrenovatie is Gacon gespecialiseerd in het oplossen van deze problemen en het herstellen van betonschade om de levensduur van uw constructie te verlengen.

Wat is betonrenovatie?

Met betonrenovatie bedoelen we het ingrijpend herstel van een betonnen constructie die om verschillende redenen is aangetast. Bij de aantasting van beton moet u bijvoorbeeld denken aan zoutbelasting (chloriden) en vocht.

Onze gecertificeerde specialisten bepalen de oorzaak van de betonschade en zorgen ervoor dat het beton wordt gerepareerd. Zo dragen wij graag bij aan een duurzame instandhouding van de bebouwde omgeving. Om een lange levensduur van uw betonnen constructie te garanderen, adviseren we u om het aanbrengen van betonbescherming te overwegen.

Hoe gaat Gacon te werk?

Bij betonrenovatie zijn verschillende methoden mogelijk. Na een grondige analyse van de oorzaak van de zwakke plek in betonnen constructies, kan het voorkomen dat we handmatige reparaties uitvoeren. Echter, maken we vaker gebruik van methoden zoals spuitbeton, koolstofwapening, kathodische bescherming, en het injecteren van objecten.

Met spuitbeton brengen we in lagen beton toe aan het te herstellen oppervlak, waardoor de hechting en verdichting optimaal zijn.

Bij koolstofwapening worden dunne koolstofvezels met epoxy lijm op het beschadigde object geplaatst.

Kathodische bescherming is een techniek om corrosie van betonstaal te voorkomen door een elektrische stroom op het beton aan te brengen. Het injecteren van beton is een veelgebruikte oplossing om kleine scheuren te herstellen.

Betonrenovatie

Succesvol project: Betonrenovatie bij RWZI Deventer

Een voorbeeld van een succesvol betonrenovatie project door Gacon is de betonbrug bij RWZI Deventer. De brug werd gerenoveerd en voorindiktanks werden voorzien van Masterseal 7000 CR, een innovatieve betonbescherming die de levensduur van de constructie verlengt. Meer projecten zijn te vinden onderaan de pagina.

Gacon: Uw partner in betonrenovatie met een focus op probleemoplossing

Gacon is de betrouwbare partner voor aannemers, architecten en vastgoedeigenaren op het gebied van betonrenovatie. Met 35 jaar ervaring, gecertificeerde specialisten en een focus op het oplossen van problemen, biedt Gacon een uitgebreid dienstenpakket om betonnen constructies te herstellen en te beschermen. Neem vandaag nog contact op met Gacon voor een oplossing op maat voor uw betonrenovatieproject.

Meer weten over betonrenovatie of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag