Parkeergaragevloeren krijgen te maken met zware belasting van voertuigen door onder andere optrekken, remmen en draaien. Maar ook motorolie, brandstof, strooizout en andere vrijkomende (chemische) stoffen werken in op de vloer van een parkeergarage. Met een vloercoating is een parkeergaragevloer goed beschermd.

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie: Gacon biedt voor alle soorten parkeergarages een passende oplossing. Niet alleen voor de vloeren, maar ook voor de wanden, kolommen en plafonds. Meer informatie over betonrenovatie.

Vergroot het overzicht in uw parkeergarage

De uitstraling van een parkeergarage wordt steeds belangrijker. Gebruikers voelen zich al snel onveilig in onoverzichtelijke en donkere parkeergarages. Door middel van duidelijke belijning, pictogrammen en aanduiding van parkeervakken creëert u een overzichtelijke, aangename parkeergarage. Dankzij de ruime verkrijgbaarheid van kleuren en effecten laat u de parkeergaragevloer eenvoudig aansluiten op de rest van de constructie.

Een goed ontworpen parkeergarage zorgt niet alleen voor meer comfort voor uw bezoekers, maar ook voor een verhoogde veiligheid en efficiëntie.

Geluiddempend tegen piepende banden

Piepende banden in een parkeergarage kunnen een storend geluid veroorzaken en een onaangename ervaring voor bezoekers opleveren. Het piepende geluid van banden zorgt bij veel bezoekers namelijk voor een schrikeffect. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om dit geluid te dempen en een rustige en comfortabele omgeving te creëren.

Een van deze oplossingen is het installeren van geluiddempende vloeren. Deze vloeren zijn speciaal ontworpen om het geluid van piepende banden te absorberen en te verminderen en tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloerafwerking in geen enkele omstandigheid glad is. Dit kan worden bereikt door het gebruik van materialen zoals rubberen matrassen of speciale dempende lagen onder de vloerbedekking.

In samenvatting, door het toepassen van deze oplossingen, kunt u het geluid van piepende banden in uw parkeergarage aanzienlijk verminderen en een rustige en comfortabele omgeving creëren voor uw bezoekers. Bovendien wordt het schrikeffect beperkt door het toepassen van een geluiddempende laag. Investeren in geluiddemping is niet alleen goed voor de ervaring van uw bezoekers, maar kan ook bijdragen aan de waardering en tevredenheid van uw parkeergarage.

De beste parkeergaragevloer voor elke etage

De verschillende etages van parkeergarages hebben elk andere aspecten waar u rekening mee moet houden. Het bovendek heeft door de open ligging te maken met wisselende weersomstandigheden. Het tussendek heeft te maken met wisselde verkeersbelasting en de ondergrondse etages hebben te maken met vloeistoffen die binnendringen. Hellingbanen en opritten ervaren zware belasting door het optrekken en afremmen van voertuigen. Gacon biedt maatwerk oplossingen die perfect aansluiten op de specifieke behoeften per etage.

Duurzame en economische oplossingen voor parkeervloeren

Een kunstharsgebonden vloerafwerking draagt bij aan de sfeer en veiligheid en geeft de parkeergarage de gewenste strakke uitstraling. Het beschermt eveneens de ondergrond en betonconstructie.

Gacon levert duurzame en economische oplossingen voor parkeervloeren, hellingbanen en wokkels in ondergrondse parkeergarages, tussendekken van parkeergarages en parkeerdaken.

Meer weten over parkeergaragevloeren?

Wilt u meer weten over onze parkeergaragevloeren? Wij helpen u graag de juiste keuze te maken. Stel uw vraag of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Veelgestelde vragen

Hoe duurzaam is een parkeergarage vloer?

Onze parkeergarage vloeren zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan. Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen die aan uw specifieke behoeften voldoet, en om de vloer goed te onderhouden om de levensduur te verlengen.

Hoe onderhoud ik mijn parkeergarage vloer?

Het onderhoud van uw parkeergarage vloer hangt af van het soort vloer en de omstandigheden waaronder het wordt gebruikt. Over het algemeen is het raadzaam om regelmatig te vegen en te dweilen, en om zwaar vuil en vloeistoffen onmiddellijk op te ruimen.

Kunnen parkeergarage vloeren tegen chemicaliën en oliebestendig zijn?

Ja, er zijn speciale vloeren beschikbaar die bestand zijn tegen chemicaliën en olie. Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen die aan uw specifieke behoeften voldoet.

Hoeveel tijd kost het om een parkeergarage vloer te installeren?

De installatietijd varieert afhankelijk van de grootte van de parkeergarage en het type vloer. Onze professionals kunnen u een meer accurate inschatting geven na inspectie van uw parkeergarage.

Kunnen parkeergarage vloeren worden gepersonaliseerd?

Ja, er zijn veel opties beschikbaar voor het personaliseren van uw parkeergarage vloer, zoals kleur, patroon en textuur. Onze professionals kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag