Voegovergang

Een voegovergang is vaak het grootste onderhoudsprobleem bij industriële vloeren en magazijnen. De continue mechanische belasting van wielen veroorzaakt ongelijkheden in de vloer die resulteren in defecten aan material handling equipment zoals trucks, stapelaars, heftrucks en liften.
Voegovergang

Daarnaast kan ook letsel ontstaan bij de bestuurders van deze transportmiddelen, kan schade of verlies van producten optreden en zelfs bodemvervuiling door spillen van oliën en chemicaliën.

Het is duidelijk dat schade wordt voorkomen en medewerkers productiever zijn op vlakke vloeren zonder storende onderbrekingen tussen vloerdelen.

Een dilatatie of onderbreking van de betonvloer is echter wel noodzakelijk om de beweging tussen vloerdelen op te kunnen opvangen. Er zou anders ongecontroleerde scheurvorming kunnen ontstaan.

De eerste schadebeelden zijn vaak afbrokkelende hoeken die uiteindelijk leiden tot ernstige schade op de lange termijn.
Voegovergangen

Duurzame voegovergang

Gacon heeft veel ervaring met het renoveren van deze voegovergangen en plaatst daarvoor een speciaal gevormd renovatieprofiel. Dit MP SINUS REPAIR JOINT renovatieprofiel is bijzonder duurzaam en daartoe zijn meerder referenties beschikbaar. De betonvloer wordt na het plaatsen van het profiel aangeheeld met een snel uithardende mortel met een zeer hoge druksterkte zoals de MasterEmaco T 1400 FR.

Meer weten over voegovergangen?

Heeft u een vraag over een voegovergang, wilt u meer informatie of een offerte? Neem dan gerust contact met ons op door het invullen van het contactformulier op deze pagina.

Terug naar het overzicht