Metaalconservering is het behandelen van metaal om verzwakking te voorkomen. De levensduur wordt verlengd en zorgt het voor een veilige constructie. Door gebruik te maken van metaalconservering worden risico’s beperkt en worden producten beschermd tegen verzwakking.

Het behandelen van metalen kent een aantal belangrijke doeleinden. Zo krijgt uw product ten eerste natuurlijk een mooi nieuw aanzicht. Maar behalve de uiterlijke metamorfose zijn onze conserveringsmethoden bijzonder duurzaam (o.a. doordat ze minder milieubelastend zijn), bieden ze bescherming tegen roestvorming en UV-straling en zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

Methoden

Onze gecertificeerde vakmensen beheersen diverse metaalconserveringsmethoden zoals:

  • Het reinigen van de oppervlakte
  • (grid)stralen
  • Coaten
  • Verzinken

Straalcabines en spuitcabines

Voor de stationaire werkzaamheden beschikt Gacon over een professioneel ingerichte bedrijfshal met twee (handmatige) straalcabines en drie spuitcabines. Er is voldoende capaciteit voor grote en zware objecten. De te behandelen objecten zijn zeer gevarieerd met uiteenlopende functionele eisen.

Metaalconservering op locatie

Door Gacon worden ook werkzaamheden op locatie uitgevoerd. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Van oud naar nieuw

In het Gelderse dorp Erlecom hebben we voor onze partner K3Delta Zand & Grind diverse metalen objecten gestraald en geconserveerd, zoals onderstaande silo’s. Bekijk het project hier.

Voor bewerking
Tijdens bewerking
Na bewerking

Meer weten over metaalconservering?

Wilt u meer weten over onze metaalconserveringsmethoden? Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig een vraag stellen of een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag