Metaalconservering is het behandelen van metaal om verzwakking te voorkomen. De levensduur wordt verlengd en zorgt het voor een veilige constructie. Door gebruik te maken van metaalconservering worden risico’s beperkt en worden producten beschermd tegen verzwakking.

Het behandelen van metalen kent een aantal belangrijke doeleinden. Zo krijgt uw product ten eerste natuurlijk een mooi nieuw aanzicht. Maar behalve de uiterlijke metamorfose zijn onze conserveringsmethoden bijzonder duurzaam (o.a. doordat ze minder milieubelastend zijn), bieden ze bescherming tegen roestvorming en UV-straling en zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

Metaal is een sterk en duurzaam materiaal, maar het is niet onverwoestbaar. Om te zorgen dat uw metaalproducten er als nieuw uitzien en hun optimale prestaties behouden, is metaalconservering nodig. Onze professionele en ervaren team biedt hoogwaardige metaalconservering diensten die uw producten beschermen tegen corrosie, verwering en roest.

Methoden

Onze gecertificeerde vakmensen beheersen diverse metaalconserveringsmethoden zoals:

  • Het reinigen van de oppervlakte
  • (grid)Stralen
  • Coaten
  • Verzinken

Straalcabines en spuitcabines

Voor de stationaire werkzaamheden beschikt Gacon over een professioneel ingerichte bedrijfshal met twee (handmatige) straalcabines en drie spuitcabines. Er is voldoende capaciteit voor grote en zware objecten. De te behandelen objecten zijn zeer gevarieerd met uiteenlopende functionele eisen.

Metaalconservering op locatie

Door Gacon worden ook werkzaamheden op locatie uitgevoerd. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Van oud naar nieuw

In het Gelderse dorp Erlecom hebben we voor onze partner K3Delta Zand & Grind diverse metalen objecten gestraald en geconserveerd, zoals onderstaande silo’s.

Metaalconservering voor de bewerking
Metaalconservering tijdens de bewerking
Eindresultaat

Als u meer wilt weten over hoe u uw metaalproducten kunt beschermen, raden wij u aan om onze blog te lezen. Hier vindt u informatie over verschillende methoden voor metaalconservering, zoals reiniging, coating, oppervlaktebehandeling en opslag. Onze experts geven u ook tips over hoe u de beste bescherming voor uw specifieke situatie en producten kunt krijgen.

Klik hier om onze blog te lezen en ontdek hoe u het beste uw metaal kunt beschermen.

Meer weten over metaalconservering?

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe Metaalconservering u kan helpen uw metaalproducten in topconditie te houden. Onze team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en een oplossing op maat voor u te ontwerpen. Laat uw metaalproducten in de beste handen en bescherm ze vandaag nog met Metaalconservering.

Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig een vraag stellen of een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag