Een vloerafwerking op basis van polyurethaan cement – zoals UCRETE, Crete PU of PurCem – biedt een uitzonderlijke resistentie tegen agressieve chemicaliën, een extreem mechanische weerstand en betrouwbare temperatuurwisselbestendigheid. Zo zijn Polyurethaan cement vloeren uitstekend bestand tegen bijvoorbeeld thermische schokken door stoomreiniging.

Polyurethaan en cement

Zoals de naam al doet vermoeden is polyurethaan cement een gietvloer die bestaat uit een mix van polyurethaan en cement. De homogene en naadloze vloersystemen zijn zwaar belastbaar, geurloos, oplosmiddelvrij en leverbaar in een beperkt aantal kleuren.

De polyurethaan (PU-) cementvloeren op bovenstaande afbeelding worden toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, drankenindustrie, de chemische en farmaceutische industrie. Het vloeroppervlak is ondoordringbaar door de hoge dichtheid en bestand tegen temperaturen tot wel 120 °C bij een laagdikte van 9 mm.

Levensduur polyurethaan cement

Polyurethaan cement vloersystemen voldoen aan de strengste hygiëne- en reinigingseisen en zijn uitermate geschikt op locaties waar een robuuste vloer met een lange levensduur vereist is. Met het oog op de veiligheid van het personeel zijn ook de stroefheid en antislipwaarde naar wens instelbaar.

Polyurethaan cement bij renovaties

Een belangrijk voordeel ten opzichte van andere kunstharsgebonden vloersystemen is dat de polyurethaan cementvloer kan worden aangebracht op een matvochtige ondergrond hetgeen bij renovaties een enorm voordeel is.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag