Polyurethaan Gietvloer

Een polyurethaan gietvloer of PU gietvloer kenmerkt zich door de (taai-) elastische en naadloze eigenschappen. Deze eigenschap draagt bij aan een hoge mate van comfort. De typische laagdikte bedraagt ca. 2 mm. Een Polyurethaan Gietvloer is egaal, glad en poriënvrij.

Deze vloerafwerking is bij uitstek geschikt voor ziekenhuizen, scholen, verkoopruimten, showrooms, entrees, lobby’s, kantoren, museums en woningen.

Polyurethaan Gietvloer

Eigenschappen Polyurethaan Gietvloer

Deze polyurethaan gietvloeren kunnen worden aangebracht op betonvloeren, cementdekvloeren en bestaande ondergronden zoals tegels. Door de elastische eigenschappen is de gietvloer scheuroverbruggend (ondergrondtolerant). Het is mogelijk om een rubberen mat onder de gietvloer aan te brengen voor extra schokdemping, bijvoorbeeld in speelhoeken e.d.

Aromatische gietvloer

Een aromatische gietvloer is licht-vergelend terwijl een alifatische gietvloer kleurecht en UV stabiel is. Het is dus aan te bevelen om in ruimtes met veel raampartijen een alifatische gietvloer toe te passen.

Decoratieve afwerking

Het is eveneens mogelijk om een decoratieve afwerking te realiseren door de gietvloer in te strooien met gekleurde chips (mengsel van PVA vlokken).

Seallaag

De gietvloer wordt afgewerkt met een transparante of gekleurde seallaag en is eenvoudig reinigbaar en goed te onderhouden. Door toepassing van een korrel in de seallaag kan een stroeve (antislip) afwerking worden gerealiseerd.

Bij zware belastingen, bijvoorbeeld het rollen van bureaustoelen, zijn twee seallagen ten zeerste aan te raden. Een tweede laag verhoogt namelijk de mechanische bestendigheid van het systeem met in het bijzonder de resistentie tegen de belasting van bureaustoelen.

Polyurethaan Gietvloer onderhouden

Krassen en vegen zijn goed zichtbaar op Polyurethaan Gietvloeren. Om krassen te vermijden is het van belang dat Polyurethaan Gietvloeren met regelmaat schoongemaakt worden. Voldoende stofzuigen en dweilen zorgt ervoor dat de vloer langdurig mooi blijft. Als er te veel zand op de vloer ligt dan kan dit namelijk gaan schuren. Als water langdurig op de vloer staat kan dit kalkvlekken veroorzaken. Zorg er daarom voor dat u water niet te lang op uw vloer laat liggen.

Meer weten over Polyurethanen gietvloeren?

Heeft u een vraag over een Polyurethaan Gietvloer, wilt u meer informatie of een offerte? Neem dan gerust contact met ons op door het invullen van het contactformulier op deze pagina.

Projecten

Bekijk onze polyurethanen gietvloeren projecten:

Terug naar het overzicht