Wie op zoek is naar sterk en massief bouwmateriaal komt al snel uit bij beton. Ja, beton is sterk en duurzaam, maar heeft ook onderhoud nodig. Door inwerking van binnen en buiten kan het beton worden aangetast. Gacon is al 35 jaar gespecialiseerd in het renoveren van betonnen constructies.

Onder betonrenovatie wordt verstaan een ingrijpend herstel van de betonnen constructie. Bij de aantasting van beton moet u bijvoorbeeld denken aan zoutbelasting (chloriden) en vocht.

Onze gecertificeerde specialisten zorgen ervoor dat het beton wordt gerepareerd en in een goede staat wordt teruggebracht. Zo dragen wij graag bij aan een duurzame instandhouding van de bebouwde omgeving.

Methoden

Bij de renovatie van beton zijn diverse methodieken mogelijk. Zo komt het – na uitgebreide analyse van de oorzaak van de zwakke plek – voor dat we betonnen constructies handmatig herstellen, maar vaker maken we gebruik van spuitbeton, koolstofwapening of het injecteren van objecten. Met spuitbeton brengen we in lagen beton toe aan het te herstellen oppervlak, waardoor de hechting en verdichting optimaal zijn. Bij koolstofwapening worden dunne koolstofvezels met epoxy lijm op het beschadigde object geplaatst. Het injecteren van beton is een veelgebruikte oplossing om kleine scheuren te herstellen.  

Meer weten over betonrenovatie?

Wilt u meer weten over betonrenovaties? Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig een vraag stellen of een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Behalve het renoveren van betonnen constructies, dragen we bij Gacon ook zorg voor preventieve betonbescherming en kunnen we u helpen met kelderdichting.

Wij leveren twee verschillende typen:

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag