Een polyurethaan gietvloer (ook wel pu gietvloer genoemd) kenmerkt zich door de (taai-) elastische en naadloze eigenschappen. Deze dragen bij aan een hoge mate van comfort. De typische laagdikte bedraagt ca. 2 mm. Een Polyurethaan Gietvloer is daarnaast egaal, glad en poriënvrij.

Doordat een polyurethaan gietvloer egaal en glad is, is deze vloerafwerking bij uitstek geschikt voor drukbezette ontmoetingsplekken, zoals ziekenhuizen, scholen, verkoopruimten, showrooms, entrees, lobby’s, kantoren en museums.

Eigenschappen polyurethaan gietvloer

Polyurethaan gietvloeren kunnen worden aangebracht op betonvloeren, cementdekvloeren en bestaande ondergronden zoals tegels. Door de elastische eigenschappen is de gietvloer scheuroverbruggend (ondergrondtolerant). Het is mogelijk om een rubberen mat onder de gietvloer aan te brengen voor extra schokdemping, bijvoorbeeld in speelhoeken e.d.

Aromatische en alifatische gietvloer

Bij de afwerking kan gekozen worden tussen een aromatische en alifatische gietvloer. Een aromatische gietvloer is licht-vergelend terwijl een alifatische gietvloer kleurecht en UV stabiel is. In ruimtes met veel raampartijen is het aan te raden een alifatische gietvloer toe te passen.

Decoratieve afwerking

Het is eveneens mogelijk om een decoratieve afwerking te realiseren door de gietvloer in te strooien met gekleurde chips (mengsel van PVA vlokken). Ook is het mogelijk een seallaag toe te passen. De gietvloer wordt dan afgewerkt met een transparante of gekleurde seallaag en is eenvoudig reinigbaar en goed te onderhouden. Door toepassing van een korrel in de seallaag kan eveneens een stroeve (antislip) afwerking worden gerealiseerd.

Bij zware belastingen, bijvoorbeeld het rollen van bureaustoelen, zijn twee seallagen ten zeerste aan te raden. Een tweede laag verhoogt de mechanische bestendigheid van het systeem en in het bijzonder de resistentie tegen de belasting van bureaustoelen.

Onderhoud polyurethaan gietvloer

Krassen en vegen zijn goed zichtbaar op polyurethaan gietvloeren. Om krassen te vermijden is het van belang dat polyurethaan gietvloeren met regelmaat schoongemaakt worden.

Voldoende stofzuigen en dweilen zorgt ervoor dat de vloer langdurig mooi blijft. Als er te veel zand op de vloer ligt dan kan dit namelijk gaan schuren. Als water langdurig op de vloer staat kan dit kalkvlekken veroorzaken. Zorg er daarom voor dat u water niet te lang op uw vloer laat liggen.

Grondstof

Polyurethaan cement is een geavanceerde grondstof die vaak wordt gebruikt voor het produceren van duurzame gietvloeren. Dit materiaal biedt verschillende voordelen, waaronder een hoge weerstand tegen chemische stoffen, slijtage en thermische schokken.

Polyurethaan cement is ook eenvoudig te onderhouden en schoon te maken, waardoor het een hygiënische en veilige keuze is voor omgevingen waar de hygiëne van cruciaal belang is, zoals ziekenhuizen, voedingsmiddelenindustrie en laboratoria.

Lees hier meer over Polyurethaan cement en het gebruik ervan bij gietvloeren

Meer weten over Polyurethanen gietvloeren?

Wilt u meer weten over onze polyurethaan gietvloeren? Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig een vraag stellen of een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Uw contactpersoon

Michel Gasseling, MSc Directeur

Stel hier uw vraag